Головна Новини Політика президент Звернення Зеленського: нові літаки з тестами, Великдень, плани на літо і загрози мерам за самодіяльність
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Зеленського: нові літаки з тестами, Великдень, плани на літо і загрози мерам за самодіяльність

Президент закликав українців зараз побути вдома заради «нормального людського літа» в цьому році

7 квітня 2020, 19:34 comments5261
Поділіться публікацією:
Звернення Зеленського: нові літаки з тестами, Великдень, плани на літо і загрози мерам за самодіяльність

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу. Основний посил звернення — посидіти вдома зараз, щоб забезпечити собі нормальне літо. Також назвав обмежувальні заходи адекватними і закликав дотримуватись їх, а не "будувати з себе ображених дітей".

Також Зеленський повідомив, що на цьому тижні очікується прибуття як мінімум 7 літаків з Китаю і Південної Кореї, які доставлять в Україну тест-системи ПЛР, експрес-тести, апарати ШВЛ, маски і респіратори. В плани доставити в Україну 50 мільйонів масок, нарощувати вітчизняне виробництво. На цьому тижні почнеться виготовлення власних тест-систем для ПЛР. Україна щодня випускає 900 тисяч масок.

Президент нагадав про необхідність носити маску громадських місцях. Також при виході на вулицю потрібно мати документ, посвідчує особу, щоб поліція могла перевірити, чи не повинні ви бути на самоізоляції або обсервації.

"Сьогодні наша держава діє настільки жорстко, наскільки цього вимагає розвиток ситуації. Наші дії абсолютно симетричні з більшістю країн Європи і світу", — заявив Зеленський.

Також Володимир Олександрович звернув увагу на ситуацію з мером Запоріжжя, який порушив постанову уряду і запустив у місті громадський транспорт. СБУ і МВС вже відреагували, а президент пригрозив іншим мерам негайними реакціями в разі порушення наказів влади.

Глава держави розповів, що 78% випадків коронавіруса Covid-19 в Україні — це люди молодше 60 років, тому що пенсіонери дотримуються самоізоляцію. За словами президента, формула проста: будете вдома — будете здорові.

"Той, хто вважає, що йому не 70, а значить він у безпеки, що у нього якийсь особливий імунітет, а тому можна не носити маску, не мити руки з милом, не дотримуватися дистанції і взагалі можна не сидіти вдома, той сильно помиляється і ризикує", — заявив Зеленський.

Наостанок Володимир Олександрович розповів, що Великдень українці, швидше за все, проведуть вдома в колі сім'ї. А також запропонував сприймати карантин як челлендж: щоб у всіх було нормальне людське літо (з морем, подорожами, морозивом і засмагою), а не літо самоізоляції, потрібно трохи побути будинки та не допустити поширення коронавіруса.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр Шмигаль анонсував ослаблення карантину в середині травня — українці зможуть ходити на роботу в масках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!