Зеленський відвідав передову в зоні ООС: подробиці робочої поїздки

Сьогодні президент України із робочою поїздкою перебуває у зоні ООС, зокрема відвідав ділянку розведення сил

Український президент Володимир Зеленський сьогодні, 11 квітня, із робочим візитом вирушив у зону ООС, де ознайомився з оперативною обстановкою на передових позиціях ЗСУ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Так, Зеленський побував на ділянці розведення сил і засобів сторін № 3 "Петрівське". Як доповіли президенту, протягом останнього часу ситуація там контрольована та спокійна.

"Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир", – заявив Зеленський.

Потім глава держави відвідав одну з частин, де вручив трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу.

Крім того, у рамках сьогоднішнього візиту гарант оглянув наметове містечко для інфекційних хворих на COVID-19 66-го Військово-мобільного госпіталю. А також обговорив створення об’єктів військової інфраструктури військово-морської бази "Схід" ВМС Збройних сил України.

Додамо, що також сьогодні президент і глава Офісу президента Андрій Єрмак вшанували пам’ять загиблих пасажирів автобуса "Златоустівка – Донецьк", поклавши до меморіалу квіти. Нагадаємо, що цей автобус бойовики обстріляли з реактивних артсистем БМ-21 "Град" 13 січня 2015 року, через що загинуло 12 пасажирів, а ще 19 – були поранені.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти оцінили ідею Єрмака про щоденні онлайн-зустрічі ТКГ по Донбасу: названі плюси і мінуси запропонованого главою ОП формату переговорів.