Головна Новини Політика президент Звернення Зеленського: вітчизняні тести, відновлення евакуації, відкриття ринків і нові програми НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Зеленського: вітчизняні тести, відновлення евакуації, відкриття ринків і нові програми НБУ

Президент України, серед іншого, розповів про пожежі, ціни на газ та онлайн-уроки для наймолодших учнів

27 квітня 2020, 19:35 comments3532
Поділіться публікацією:
Звернення Зеленського: вітчизняні тести, відновлення евакуації, відкриття ринків і нові програми НБУ

Президент України Володимир Зеленський виступив зі своїм традиційним зверненням до народу. Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі Офісу президента України.

Зеленський розповів, що Міністерство охорони здоров'я України вже отримало близько 500 тисяч ПЛР-тестів українського виробництва, а сьогодні отримає ще 200 тисяч таких тестів. По якості і точності, за словами президента, вони відповідають світовим стандартам. Україна планує проводити не менше 10 тисяч ПЛР-тестувань на добу. Також очікуємо традиційний літак із засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням з Китаю.

Також Зеленський нагадав про зниження облікової ставки НБУ до 8%, що дозволить банкам знизити ставки за кредитами для бізнесу і населення. Також НБУ повинен представити дві важливі програми на цьому тижні: по іпотеці для населення зі ставкою близько 10% і кредитами для малого бізнесу за низькою ставкою для виплат зарплат своїм співробітникам.

Глава держави розповів, що в квітні 2020 року ціна на газ для українців знизилася на 15% порівняно з березнем і майже на 40% починаючи з січня. Також це найнижча ціна на газ для населення за останні 4 роки.

На найближчому засіданні Кабміну в середу, 29 квітня, планують розглянути можливість відкриття продовольчих ринків. За умови дотримання всіх правил безпеки вони зможуть відновити роботу вже в п'ятницю, 1 травня.

Також планується відновити евакуацію українців з-за кордону, але поступово — до 4 літаків на добу. Всіх повернулися розділять на 2 групи. Більшість мають смартфон і зможуть пройти обов'язкову самоізоляцію вдома завдяки мобільному додатком "Дiй вдома". Близько 10% пасажирів без смартфонів пройдуть обсервацію в локаціях від держави.

Завтра, 28 квітня, "Всеукраїнська школа онлайн" запускає уроки для учнів 1-4 класів.

Ситуація з пожежами контролюється: вчора ліквідували два вогнища в Житомирській області і два вогнища в Зоні відчуження. До роботи залучені понад 500 чоловік та 95 одиниць техніки. Також Зеленський нагадав про вчорашню річниці трагедії на ЧАЕС 26 квітня 1986 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський підписав закон проти спаму поправками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!