Головна Новини Політика президент «Максимум по 50»: Зеленський записав нове відеозвернення
commentss НОВИНИ Всі новини

«Максимум по 50»: Зеленський записав нове відеозвернення

Президент України Володимир Зеленський опублікував нове відеозвернення, де закликав українців лишатися вдома на травневі вихідні й прокоментував відміну карантину в Черкасах

1 травня 2020, 18:25 comments4204
Поділіться публікацією:
«Максимум по 50»: Зеленський записав нове відеозвернення

Місяць карантину дозволив збити першу хвилю захворювання на коронавірус в Україні, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Президент повідомив, що Україна забезпечила регулярну доставку в Україну вантажів з усім необхідним для боротьби з епідемією, а також розпочала виробництво експрес- та ПЛР-тестів, багаторазових захисних костюмів, виготовляння до мільйона масок на добу. Крім того, незабаром буде закуплено апарати ШВЛ, на що підуть 100 млн грн.

Гарант заявив, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу та громадянам, однак влада "працює над полегшенням життя". Зокрема розповів про програму кредитів для малого та середнього бізнесу під 3-5%, на яку заплановано до 30 мільярдів гривень, 6 мільярдів на збільшення мінімальної допомоги з безробіття, а також про допомогу дітям підприємців.

Також у зверненні йшлося про програму "Велике будівництво", яка допоможе "розігріти" економіку після карантину. Президент нагадав – у поточному році виділено 85 мільярдів гривень на дороги державного значення та 22 мільярди – на місцеві дороги. 

А от ситуацію з відміною карантину в Черкасах президент назвав "спробою заробити політичний рейтинг ціною життя та здоров’я мешканців", нагадавши про обов’язкову юридичну відповідальність.

Наостанок Зеленський закликав святкувати травневі вихідні вдома.

"Давайте сьогодні відзначати не на всі 100, берегти імунітет, тому максимум по 50, щоб у всіх нас було 36,6", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що Україна готується до поступового пом’якшення карантинних норм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/2003
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!