Головна Новини Політика президент Другий етап медреформи і пом'якшення карантину: що сказав Зеленський у зверненні
commentss НОВИНИ Всі новини

Другий етап медреформи і пом'якшення карантину: що сказав Зеленський у зверненні

В уряді планують виправляти, а не скасовувати медичну реформу

4 травня 2020, 17:41 comments5910
Поділіться публікацією:
Другий етап медреформи і пом'якшення карантину: що сказав Зеленський у зверненні

Сьогодні, 4 травня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з традиційним відеозвернення, в якому розповів про перспективи завершення загальнонаціонального карантину в країні і другому етапі медичної реформи.

За словами Зеленського, якщо скасувати карантин завтра, то це може призвести до 120 тисяч смертей в Україні від Covid-19 до кінця року. Саме тому скасування карантину повинна бути поступовою — з 11 травня відкриють парки, сквери, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів. Статистика зараз "дає надію на майбутнє", але могла бути іншою, якби не сучасні заходи та не наші українські лікарі, які "сьогодні опинилися під ударом".

Президент розповів, що робоча група з академіків, професорів, заслужених лікарів України та керівництва Моз проаналізувала медичну реформу і виявила в ній як великі переваги, так і очевидні недоліки.

Зеленський закликав міністра охорони здоров'я, голову профільного комітету Верховної Ради і головного санітарного лікаря України запропонувати шляхи вирішення проблем медичної реформи, щоб зберегти всі позитивні моменти і терміново виправити помилки. Держава не повинна скасовувати реформу, тому що 50 тисяч медиків можуть втратити роботу, а 332 лікарні закритися.

"Під час війни ніхто не скорочує власну армію. Наші лікарі сьогодні — це таке ж військо, яке захищає здоров'я українців", — підкреслив президент.

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський розповів про річницю подій 2 травня в Одесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!