Головна Новини Політика президент Рябошапка зізнався, яке відношення має Зеленський до кримінального переслідування Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка зізнався, яке відношення має Зеленський до кримінального переслідування Порошенка

За словами Рябошапки, переслідування Порошенка Зеленським нагадують йому часи Януковича, який також карав своїх політичних опонентів

14 травня 2020, 13:25 comments3097
Поділіться публікацією:
Рябошапка зізнався, яке відношення має Зеленський до кримінального переслідування Порошенка

Колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка розповів, що кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка обговорювали з нинішнім главою України Володимиром Зеленським. Про це екс-держобвинувач розповів в інтерв'ю виданню "Лівий Берег".

За словами Рябошапки, переслідування Порошенка нагадують йому часи Януковича, який також карав своїх політичних опонентів.

"Якщо ніяких підстав немає, неможливо притягнути до відповідальності. Якщо вони є, тоді це можна робити. А робити так, як робила попередня влада, очевидно, не можна. Я пояснював президенту, що, принаймні, по двом кейсам, зокрема, у справі Вищої ради правосуддя, що ці історії не є перспективними. А Венедиктова розповідала, що Генпрокурор блокує роботу ДБР", — говорить Рябошапка.

Екс-чиновник вважає, що проект підозри, підписаний Венедиктовою і переданий до Генпрокуратури, був юридично безграмотним і не мав правових перспектив. Рябошапка каже, що після перегляду прокурори сказали, що це неякісний документ, тому відправили його в Державне бюро розслідувань на доопрацювання.

"Документ був весь покреслений. Мало того, що там насправді не було доказів, які могли б підтвердити злочини, в яких підозрювався п'ятий президент. Так ще й юридично все було дуже недосконале оформлено", — розповів Рябошапка.

Раніше ми повідомляли, що Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова зареєструвала кримінальне провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка за фактом незаконного призначення службовців Верховного суду. Як випливає зі звернення працівників ЗСУ, дії президента у призначенні суддів порушують Конституцію України і закон про судоустрій та статус суддів.

Зазначені дії кваліфіковані за статтями зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364), втручання в діяльність судових органів (ч. 2 ст. 376), невиконання судового рішення (ч. 4 ст. 382), дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. Ч. 1, 2 ст. 109).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!