Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся до татар і сказав, коли Крим повернеться до складу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до татар і сказав, коли Крим повернеться до складу України

Президент України Володимир Зеленський зробив звернення в День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2020, 10:20 comments2518
Поділіться публікацією:
Зеленський звернувся до татар і сказав, коли Крим повернеться до складу України

Сьогодні, в День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу, президент України Володимир Зеленський звернувся до свого народу. Гарант Конституції сказав, що дійсно вірить у те, що настане день, коли Крим повернеться до складу України. Про це Зеленський написав на своїй сторінці в Facebook.

Зеленський пише про те, що цей день — 18 травня 1944 року — став "трагічним періодом в житті кримськотатарського народу".

"Тільки через понад 40 років вони (кримські татари, – ред.) отримали можливість повернутися додому. Здавалося, всі біди позаду. Але в 2014 році в результаті анексії Криму багато українців і кримських татар були змушені знову покинути свою землю, – пише президент України. — Ми віримо, що обов'язково настане день, коли Крим повернеться в Україну. Кримські татари і українці повернуться в рідні будинки, зберуться за одним столом, щоб разом сказати: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу і нашу свободу! Вічна пам'ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу".

Крім того, сьогодні вночі на будівлі Офісу президента в Києві з'явилася світлова проекція в знак солідарності українського і кримськотатарського народів.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка розповів, що кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка обговорювали з нинішнім главою України Володимиром Зеленським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!