Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, коли в Україні відкриють Інвестиційний офіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, коли в Україні відкриють Інвестиційний офіс

Інвестиційну няню президент Зеленський пообіцяв всім інвесторам, які готові вкласти в українську економіку більше 30 мільйонів доларів

20 травня 2020, 11:26 comments2699
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, коли в Україні відкриють Інвестиційний офіс

Інвестиційний офіс планують відкрити в Україні в кінці вересня. Про це під час прес-конференції у дворі Маріїнського палацу розповів президент Володимир Зеленський. Очолить Офіс Леван Варшаломідзе, який свого часу будував Батумі.

Зараз в Інвестиційному офісі готуються до відкриття і набирають персонал. За словами Зеленського, зараз так чи інакше з інвестиціями лише у Міністерстві економіки України пов'язані 25 державних підприємств. Є схожі і в інших відомствах. Через кілька місяців саме Офіс повинен буде взяти на себе їхні функції.

Перший план роботи Інвестиційного офісу на найближчі 18 місяців вже узгоджений. Мова йде про вливання в Україну близько 7 мільярдів доларів.

Разом з Офісом мають запрацювати в Україні і інвестиційні няні. Правда умови їхньої роботи трохи змінилися. Якщо раніше топ-менеджера обіцяли кожному закордонному інвестору, який вкладе в українську економіку не менше 100 мільйонів доларів, то тепер опустили планку до 30, а інвестиційну няню обіцяють як іноземцям, так і українським бізнесменам.

"Зараз в умовах кризи у світі поширений економічний націоналізм. Всі борються за інвестиції в економіку своєї країни. Тож ми вирішили знизити планку", — сказав Зеленський.

Проект закону, який буде регулювати діяльність інвестиційної няні в Україн, готовий, каже президент, і в найближчі дні його зареєструють у Раді.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський розповів, як Україна буде виходити з карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!