Головна Новини Політика рада «Слуга народу» в перший день спробує зняти недоторканність за законом Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

«Слуга народу» в перший день спробує зняти недоторканність за законом Порошенка

Законопроект був внесений до парламенту ще в 2017 році

28 серпня 2019, 19:47 comments8921
Поділіться публікацією:
«Слуга народу» в перший день спробує зняти недоторканність за законом Порошенка

До порядку денного першого засідання Верховної Ради 9-го скликання був включений законопроект №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", повідомляє "РБК-Україна".

Представник президента у Верховній Раді, майбутній народний депутат від "Слуги народу" Руслан Стефанчук заявив, що законопроект буде 11 пунктом у завтрашньому порядку денному.

Відзначимо, законопроект був внесений до Верховної Ради в жовтні 2017 року тодішнім президентом Петром Порошенком як невідкладний.

Як вказується в пояснювальній записці до документа, пропонується скасувати положення, за яким народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.

"Питання ж щодо скасування недоторканності народних депутатів України досі залишається невирішеним і за час, що минув від внесення на розгляд парламенту названого законопроекту, не втратило актуальності. Суспільна думка з цього приводу й зараз свідчить, що гарантії недоторканності народних обранців в існуючому обсязі є невиправданими та по суті перетворилися в гарантії безкарності", — йдеться в пояснювальній записці.

Закон має набути чинності з 1 січня 2020 року.

Як писав сайт "Коментарі", раніше Руслан Стефанчук заявив, що серед першочергових конституційних ініціатив партії "Слуга народу" — скасування депутатської недоторканності, а також встановлення додаткових підстав для втрати депутатом мандата — за прогул та "кнопкодавство".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!