Головна Новини Політика рада Приватним компаніям в Україні можуть дозволити виробляти і експлуатувати ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Приватним компаніям в Україні можуть дозволити виробляти і експлуатувати ракети

На сьогоднішній день запускати ракети в космос можуть лише державні підприємства та організації

31 серпня 2019, 19:57 comments2033
Поділіться публікацією:
Приватним компаніям в Україні можуть дозволити виробляти і експлуатувати ракети

В Україні можуть дозволити приватним компаніям займатися космічними розробками. Про це йдеться в проекті закону, який був зареєстрований на сайті Верховної Ради України.

В пояснювальній записці зазначається, що законопроект спрямований на забезпечення розвитку, підвищення інвестиційної привабливості, а також створення конкурентного середовища для розвитку космічної галузі в Україні поряд з державним сектором підприємств приватної власності.

"Статтею 4 Закону України "Про підприємництво" встановлені обмеження у здійсненні підприємницької діяльності, пов'язаної з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв, у тому числі з їх космічними запусками з будь-якою метою. Така діяльність може здійснюватися тільки державними підприємствами і організаціями", — зазначено у документі.

Законопроект розроблено з метою скасування обмеження на здійснення вищезазначеної діяльності (пов'язаної з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв) для суб'єктів космічної діяльності приватної форми власності. У свою чергу, це призведе до залучення інвестицій в космічну галузь України, а також дозволить створити нові робочі місця у зазначеній сфері.

Так, у випадку прийняття проекту закону, буде визначено, що суб'єктами космічної діяльності можуть бути підприємства, установи і організації будь-якої форми власності та організаційно-правової форми.

Раніше видання "Коментарі" писало, що НАБУ і ДБР можуть дозволити самостійно здійснювати прослуховування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!