Головна Новини Політика рада Раді запропонували законопроект про свободу вибору мови виступів в парламенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Раді запропонували законопроект про свободу вибору мови виступів в парламенті

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський і ще 4 депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект про мови в Україні, в якому пропонується встановити, що виступаючий в парламенті може вільно вибирати мову виступу

6 вересня 2019, 15:20 comments1837
Поділіться публікацією:
Раді запропонували законопроект про свободу вибору мови виступів в парламенті

Законопроект пропонує в регламенті Верховної ради встановити, що засідання самого парламенту, її комітетів і комісій ведуться державною мовою. Однак оратор може вільно вибирати мову свого виступу, а його переклад на державну мову, у разі необхідності, забезпечує апарат Верховної ради. Проекти законів, інших нормативних актів вносяться на розгляд державною мовою.

Також цим законопроектом пропонується визначити, що теле — і радіокомпанії країни можуть на власний розсуд вести мовлення як на одному, так і на декількох мовах. Мова друкованих засобів масової інформації визначається їх засновниками відповідно до установчих документів.

Рекламні оголошення, повідомлення та інші форми аудіо — і візуальної рекламної продукції виконуються також на вибір рекламодавця.

У законі "Про освіту" пропонується встановити, що держава створює умови для здобуття освіти особами, які належать до корінних народів, національних меншин України, мовою відповідної меншини, а також забезпечує виявлення і усунення чинників, що перешкоджають реалізації прав і задоволенню потреб таких осіб у сфері освіти.

В самому законопроекті автори прописують, що вільний вибір мови навчання є невід'ємним правом громадян України, за умови обов'язкового вивчення державної мови в обсязі, достатньому для інтеграції в українське суспільство.

Як повідомляв портал "Коментарі", министр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив надію, що проблема мовних прав національних меншин в Україні буде дозволена до 2021 року, коли буде сформований новий склад Ради з прав людини ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!