Головна Новини Політика рада Верховна Рада схвалила законопроект про незаконне збагачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада схвалила законопроект про незаконне збагачення

Законопроект про незаконне збагачення прийнятий в першому читанні

11 вересня 2019, 14:51 comments2516
Поділіться публікацією:
Верховна Рада схвалила законопроект про незаконне збагачення

Верховна Рада України прийняла в першому читанні президентський проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів.

За це рішення проголосували 316 народних депутатів з 400, зареєстрованих в сесійній залі. Від "Слуги народу" "за" проголосували 237 народних депутатів, від "Європейської солідарності" — 0, від "Голосу" — 20, від "Батьківщини" — 14, від "Опозиційної платформи — За життя" – 24, від групи "За майбутнє "- 2, від позафракційних — 19.

Зокрема, законопроектом пропонується Кримінальний кодекс України доповнити статтею 368-5 "Незаконне збагачення", в якій визначається, що придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів перевищує його доходи, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", у вівторок, 10 вересня, Верховна Рада підтримала законопроект про реформу органів прокуратури. За президентський законопроект № 1032 у першому читанні проголосували 287 народних депутатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!