Головна Новини Політика рада Рада відклала штрафи для "евробляхеров" на три місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада відклала штрафи для "евробляхеров" на три місяці

Відстрочка штрафів за нерозмитнені автомобілі збільшена на 90 днів

12 вересня 2019, 11:28 comments2061
Поділіться публікацією:
Рада відклала штрафи для "евробляхеров" на три місяці

Верховна рада України відклала введення штрафів за нерозмитнені авто на іноземній реєстрації, так звані "евробляхи" ще на 3 місяці. Так, Рада схвалила за основу і в цілому законопроект президента Володимира Зеленського №1030.

Спочатку законопроект прийняли за основу 276-ма голосами. Але потім надійшла пропозиція голосувати документ в цілому. Пропозицію підтримали 284 депутатів ВР.

На думку авторів законопроекту, прийняття закону сприятиме створенню правових передумов для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, раніше ввезених на митну територію України; комплексного врегулювання відповідного питання і врахування інтересів усіх верств населення при його вирішенні; дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

Так, у законопроекті "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України" передбачена відстрочка штрафів за нерозмитнені "евробляхи" ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів.

Разом з тим, згідно з текстом законопроекту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100% ставками акцизного збору.

Законопроект був визначений главою держави як невідкладний.

Як повідомляв портал "Коментарі", заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що штрафи відстрочать ще на три місяці. Про це він сказав після наради в Мінінфраструктури, на якому обговорювалося це питання.

Політик нагадав, що президент Володимир Зеленський вносив до Верховної Ради VIII скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Цей законопроект буде прийнятий Радою IX скликання, пообіцяв Рябошапка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!