Рада не буде переглядати законопроект про скасування акцизу на ввезення евроблях

Прийняття законопроекту №1030 12 вересня був останнім компромісом.

Парламент не збирається переглядати законопроект про скасування акцизу на ввезення автомобілів. Про це розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зазначив, що глава держави веде переговори з власниками евроблях.

"Я точно не буду ініціювати питання перегляду ставок акцизу. Буде це робити президент, це, напевно, питання його переговорів з цією групою активістів", - сказав він.

Також політик розповів про те, що прийняття законопроекту №1030 12 вересня був останнім компромісом. Відзначимо, в законопроекті передбачена відстрочка штрафів за нерозмитнені автомобілі на єврономерах ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів.

Разом з тим, згідно з текстом законопроекту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки по 100% ставками акцизного збору.

"Не знаю, чи буде воно (рішення - ред.) взагалі. Тому що коли ми приймали цей закон, ми говорили про те, що це останній компроміс у цьому питанні", - сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" ділилися думками експертів, які проаналізували для нашого порталу ініціативи законодавців щодо розмитнення авто на єврономерах.

2 жовтня Кабмін прийняв рішення не вводити штрафні санкції щодо водіїв, які порушили умови розмитнення авто з іноземною реєстрацією