Головна Новини Політика рада САП підозрює 11 «слуг народу» в Раді в отриманні хабарів
commentss НОВИНИ Всі новини

САП підозрює 11 «слуг народу» в Раді в отриманні хабарів

Нардепам загрожує від 8 до 12 років в'язниці з конфіскацією майна

23 жовтня 2019, 12:19 comments2457
Поділіться публікацією:
САП підозрює 11 «слуг народу» в Раді в отриманні хабарів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розпочала кримінальне провадження у зв'язку з інформацією в пресі про можливе отримання хабарів 11 народними депутатами, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, повідомляє прес-служба САП.

У відомстві зазначили, що в ЗМІ з'явилися повідомлення про нібито отримання нардепами по 30 тис. дол. США хабара за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні парламентського Комітету.

Депутатам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) КК України. Їм загрожує покарання від 8 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Розслідування будуть проводити детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом САП.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що 11 народних депутатів від партії "Слуга народу" нібито отримали по 30 тис. дол. за голосування проти антикорупційного законопроекту під час засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що перевірка нардепів на детекторі брехні відбудеться після консультації у психолога та спілкування з керівництвом фракції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!