Головна Новини Політика рада Зе-депутатам почали платити «чорний нал», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зе-депутатам почали платити «чорний нал», - ЗМІ

Депутати отримували 5 - 50 тис. дол.

25 жовтня 2019, 15:21 comments4374
Поділіться публікацією:
Зе-депутатам почали платити «чорний нал», - ЗМІ

Депутати з фракції "Слуга народу" нібито почали отримувати гроші "в конвертах" за важливі голосування, повідомляє видання "Страна.uа".

Згідно з інформацією джерел в Офісі президента та деяких парламентаріїв, "на кишеню" бере абсолютна більшість нардепів "Слуги народу". При цьому гроші ніде не враховуються, і податки, відповідно, не сплачуються.

Журналісти, посилаючись на свої джерела, повідомили, що загальна сума коштів, яка виплачена депутатам "в конвертах", склала 1,6 млн дол. США. При цьому дані про джерела фінансування" так званого "общака" різні.

За словами депутатів президентської фракції, першу "сіру зарплату" вони отримали в жовтні.

"Фракція дуже неоднорідна. Тут є багаті і бідні депутати... З першого дня назрівало питання, хто, як і в якій пропорції буде доплачувати гроші за відсутності партійної каси і зрозумілих донорів. Перший місяць не платили – трохи було не почався голодний бунт. А потім з'явилися гроші", — розповів нардеп-"слуга".

За словами джерел, всі отримують різні суми.

"Керівники отримали дуже багато — по 25-50 тисяч доларів на руки. Партійне начальство середньої ланки — наприклад заступників голови фракції — по 15 тисяч доларів. Іншим роздали по "десятці" і по "п'ятірці" в залежності від рангу, статусу і функціоналу депутата",- сказав нардеп, зазначивши, що гроші отримали і мажоритарники, і "списочники".

Джерело журналістів, близьке до Офісу президента, повідомило, що гроші розподіляє голова ОП Андрій Богдан.

"Гроші розподіляються в ручному режимі з котла, яким завідує глава Офісу президента Андрій Богдан. Він кілька разів проводив консультації з заступниками глави фракції, з Разумковим і Арахамією, щоб з'ясувати матеріальне становище, ступінь лояльності депутата, а також причетність до тієї чи іншої групи впливу", — розповів парламентарій.

За даними журналістів, депутати з орбіти впливу олігарха Ігоря Коломойського грошей не отримали. Як розповіло одно з джерел ЗМІ, ці нардепи можуть отримувати окреме фінансування. Крім того, не отримали "сіру зарплату" депутати так званої "антиколомойської коаліції", орієнтовані на друга президента Іллю Павлюка, який веде боротьбу з олігархом за контроль над потоками.

"Точна кількість людей, що отримали зарплату в конвертах, назвати складно. Ці конверти роздаються заступникам голови фракції, а ті розподіляють по групах. Все робиться в режимі секретності", — пояснило джерело.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія спростував інформацію про масовий підкуп депутатів.

"Бабка – бабці сказала. Можливо якимось групам із чиєїсь орбіти і допомагали, але, це маячня і фантастика", — сказав він.

Як повідомляли "Коментарі", перший заступник лідера фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів про те, що у фракції є своя "внутрішня служба безпеки", яка стежить за поведінкою нардепів і тим, як хто голосує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!