Головна Новини Політика рада Рада попередньо схвалила надання статусу УБД добровольцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада попередньо схвалила надання статусу УБД добровольцям

Документ визначений президентом як невідкладний

29 жовтня 2019, 12:10 comments2043
Поділіться публікацією:
Рада попередньо схвалила надання статусу УБД добровольцям

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до законодавства щодо надання соціальних гарантій і статусу добровольцям, повідомляє кореспондент видання "Коментарі".

Законопроект, який надійшов від президента та визначений як невідкладний, підтримав 321 депутат.

"Команда депутатів готова зробити все можливе для того, щоб добровольці без статусу, яких за експертними оцінками близько 3000 осіб, отримали законне право на статус "учасник бойових дій", — сказано в пояснювальній записці.

Відповідно до законопроекту, пропонується включити в перелік учасників бойових дій осіб, які добровільно захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і безпосередньо виконували бойові завдання антитерористичної операції в районах її проведення не менше 30 календарних днів (незалежно від перерв), у взаємодії зі Збройними силами, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, СБУ та іншими законними військовими формуваннями та правоохоронними органами. Йдеться про період до вступу в силу закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

У той же час, статус УБД не буде поширюватися на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися й брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, а також волонтерів.

Також пропонується поширити на добровольців та членів їх сімей відповідні соціальні гарантії.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 20 жовтня набув чинності закон про збільшення штрафів за відмову у безкоштовному проїзді в громадському транспорті учасникам бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!