Головна Новини Політика рада Рада прийняла законопроект Зеленського про незаконне збагачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла законопроект Зеленського про незаконне збагачення

Депутати повернули кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

31 жовтня 2019, 17:58 comments3364
Поділіться публікацією:
Рада прийняла законопроект Зеленського про незаконне збагачення

Депутати Верховної Ради підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1031 про повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Про це передає парламентський кореспондент порталу "Коментарі". За документ проголосували 259 народних депутатів.

Законом встановлюється, що кримінальна відповідальність настає при незаконному збагаченні з 6,5 млн гривень, для цивільної конфіскації поріг складе 1 млн. Покарання для чиновників, яких викриють у незаконному збагаченні складе від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади на строк до трьох років. Для повернення незаконних активів передбачений механізм цивільної конфіскації. Щоб реалізувати подібну дію депутатам необхідно ввести зміни в Цивільний кодекс.

Зазначимо, що за основу і в першому читанні даний законопроект був прийнятий 11 вересня. Тоді його підтримали 316 нардепів. Як повідомляв портал "Коментарі", від "Слуги народу" "за" проголосували 237 народних депутатів, від "Європейської солідарності" — 0, від "Голосу" — 20, від "Батьківщини" — 14, від "Опозиційної платформи — За життя" – 24, від групи "За майбутнє "- 2, від позафракційних — 19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!