Головна Новини Політика рада Під Верховною Радою через ринок землі пройшли два мітинги: чого вимагали українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Верховною Радою через ринок землі пройшли два мітинги: чого вимагали українці

На площі лунали гасла "Моя земля — моя справа" і "Ні продажу землі"

12 листопада 2019, 13:07 comments1940
Поділіться публікацією:
Під Верховною Радою через ринок землі пройшли два мітинги: чого вимагали українці

Сьогодні з самого ранку кілька сотень людей зібралися під стінами Верховної Ради України через проект закону №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Як повідомляє з місця події кореспондент видання "Коментарі", мітингувальники розділилися на два табори: прихильників і супротивників законопроекту про ринок землі.

"Моя земля — моя справа", такі гасла лунають від тих, хто підтримує введення ринку землі в Україні. Активісти наголошують: у законопроекті, поданому Комітетом аграрної політики, прописано, що землю можуть купувати українські юридичні особи.

"Також прописана норма, згідно з якою юридичні особи, які орендують землю і обробляють поля, будуть мати можливість викупити тільки ту землю, яку зараз орендують. Це зроблено для того, щоб вони могли зберегти ті інвестиції, які вклали в Україну. Іноземним або частково іноземним компаніям потрібно розуміти, що вони тут не зайві, що їх не хочуть прогнати. Вони працюю по нашим законам і платять податки", — розповідає "Коментарям" один з активістів, генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон.

На митинге призывали поддержать рынок земли

На іншому ж мітингу закликають відмовитися від реформи, підкріплюючи слова гаслами "Ні продажу землі". Крім активістів, біля стін ВР, можна помітити і ряд зелених тракторів, обвішаних плакатами з вимогою не дозволити продавати українську землю.

"Земельну реформу не підтримую. У такому форматі ні. І ні в якому разі не може йти мова про продаж землі іноземцям", — повідомив нам фермер із Запорізької області Олександр.

Немало на площади и тех, кто против законопроекта о рынке земли

Додамо, що в кінцевому підсумку законопроект про ринок землі був знятий з розгляду Верховною Радою. Хоча ще кілька годин тому документ стояв у порядку денному на вівторок одним з перших.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Зеленський звернувся до українців і розповів, що буде з ринком землі.

Фото: видання "Коментарі"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!