Головна Новини Політика рада Вакарчук порівняв введення ринку землі з реформами 90-х років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакарчук порівняв введення ринку землі з реформами 90-х років

Лідер партії "Голос" пояснив, чому його фракція не підтримала законопроект про землю

13 листопада 2019, 16:44 comments2857
Поділіться публікацією:
Вакарчук порівняв введення ринку землі з реформами 90-х років

Ситуація із законопроектом №2178-10 про оборот земель сільськогосподарського призначення, що був прийнятий сьогодні Верховною Радою у першому читанні, нагадує реформу 90-х років, в результаті якої в Україні з’явилося таке явище, як олігархія. Таку паралель провів голова фракції "Голос" Святослав Вакарчук, повідомляє кореспондент порталу "Коментарі". 

"Коли законопроект тільки вносився – це була одна ідея і ми були близькі до того, щоб її серйозно обговорювати. Але коли з кожною публічною заявою президента в законопроект вносяться все нові і нові правки, згадується "прогресивна" реформа 90-х років, коли ми хотіли вільний ринок промисловості і надали право на приватизацію заводів і фабрик. В результаті ми отримали олігархів, від яких, як від явища, ми не можемо позбутися й до сьогодні", — розповів нам Вакарчук.

За його словами, фракція "Голос" виступає за те, щоб питання ринку землі було нарешті розв’язане. В той самий час політична сила проти того, щоб Україна опинилась в клубі країн, в яких селяни абсолютно безправні і не можуть ані продавати, ані купувати землю.

"Ми за те, щоб будь-яка реформа захищала в першу чергу права українського селянина, а також права малого та середнього фермера, — розповідає Вакарчук. — Реформа справді потрібна, але необхідно її зробити так, щоб ми потім не плакали від того, що було зроблено щось не належним чином. Реформа вимагає дуже ґрунтовного і всебічного обговорення. Тому важливо, щоб за словами про гарний закон ми не прийняли те, що потім не покращить життя селян і фермерів, натомість покращить життя деяких латифундистів".

Вакарчук додав, що сподівається на всебічне обговорення законопроекту у комітетах та у фракціях при підготовці документу до другого читання. Адже від цього, за його словами, залежить майбутнє України, а також економічна і політична незалежність українського народу.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про функціонування ринку землі. Документ підтримали 240 народних депутатів. Серед них 227 — нардепи від фракції "Слуга народу", решта — позафракційні. Проти проголосували 52 нардепа і утрималися — 57. Законопроект категорично не підтримала у повному складі тільки фракція "Батьківщина".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!