Головна Новини Політика рада Головним союзником "Слуги народу" в Раді став "Голос"
commentss НОВИНИ Всі новини

Головним союзником "Слуги народу" в Раді став "Голос"

Комітет виборців України визначив, які партії найчастіше голосували за прийняті закони

28 листопада 2019, 12:43 comments1580
Поділіться публікацією:
Головним союзником "Слуги народу" в Раді став "Голос"

Фракція "Голос" найбільше підтримувала "Слугу народу" в голосуванні під час прийняття проектів законів. Про це повідомили в Комітеті виборців України (КВУ).

Комітет провів аналіз голосування фракцій і груп Верховної Ради України за прийняті закони з серпня по листопад (всього їх було 72, — ред.). Так, найчастіше підтримували ініціативи "слуги народу": в середньому, 228 депутатів або 91% від складу фракції позитивно голосували кожен раз. Між тим, тотальна підтримка була не завжди, і, якщо б інші фракції не віддавали свої голоси, то 30% законів прийняті не були б.

Основними союзниками "слуг" стали депутати з "Голосу": саме вони стоять на другому місці за підтримкою прийнятих законів. Так, в середньому, кожен раз голосували за закони 57% від складу "Голосу". В "Євросолідарності" цей показник становить менше половини — 43%, серед позафракційних депутатів таких 40%, у груп "За майбутнє" та "Батьківщина" 37% і 34% відповідно. Очікувано, що найменше число прихильників прийнятих законів серед опозиції: в середньому "за" голосували тільки 16% представників "Опозиційної платформи — За життя". Так, 32 закони ОПЗЖ зовсім не підтримали жодним голосом.

Відзначається, що за 29 законів Рада проголосувала конституційною більшістю. А рекорд поставили під час підтримки закону про скасування недоторканності народних депутатів — 373 голоси "за".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати неохоче віддають голоси за проекти законів, подані Кабінетом Міністрів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!