Головна Новини Політика рада 100 днів нової Верховної Ради: названо депутатів-ігнорувальників та відмінників
commentss НОВИНИ Всі новини

100 днів нової Верховної Ради: названо депутатів-ігнорувальників та відмінників

Загальний рівень голосування депутатів нового скликання Верховної Ради України складає близько 70%

29 листопада 2019, 12:51 comments2008
Поділіться публікацією:
100 днів нової Верховної Ради: названо депутатів-ігнорувальників та відмінників

За результатами тримісячної роботи Верховної Ради України дев'ятеро депутатів пропустили 90% голосувань. Про це інформує Комітет виборців України (КВУ).

Так, усього з 29 серпня пройшло 1158 голосувань. В середньому, в 69% із цього числа взяв участь кожен народний депутат. Зазначається, що 96 народних депутатів були присутніми на менш, ніж половині голосувань ВРУ. Як злісні прогульники відзначилися дев'ять депутатів: вони не виразили свою думку під час 90% голосувань. З цих дев'яти семеро – представники партії "Опозиційна платформа – За життя". Усього в 6% голосувань взяли участь Вадим Рабінович і Юрій Льовочкін (ОПЗЖ), показник 7% у Ігора Абрамовича (ОПЗЖ), Юрія Солода (ОПЗЖ), Андрія Деркача (позафракційний).  8% голосувань на рахунку Вадима Столара (ОПЗЖ), Олександра Фельдмана (ОПЗЖ), число 9% — у Антона Яценка ("За майбутнє"), а 10% — Юрія Бойка (ОПЗЖ). При цьому, ці нардепи були зареєстровані на більше 20-ти голосуваннях, але чомусь не брали участі в них.

За словами голови КВУ Олексія Кошеля, навряд чи фінансові штрафи за неучасть у голосуванні вплинуть на систематичних прогульників, тим паче, якщо вони є депутатами-мільйонерами.

Можна порадіти, що є серед парламентарів й відмінники. 18 нардепів взяли участь у 98-99% голосувань ВРУ. А найкращим визначений Володимир Ватрас ("Слуга народу") – його рекорд становить участь у 99,6% голосувань.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в КВУ помітили таку тенденцію: депутати неактивно голосують за ініціативи, які пропонує Кабінет міністрів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!