Головна Новини Політика рада Вчилася у Москві та питала Собчак про Крим: стало відомо, хто замінить Яременка
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчилася у Москві та питала Собчак про Крим: стало відомо, хто замінить Яременка

Єлизавета Ясько очолить комітет після скандалу з листуванням Богдана Яременка

3 грудня 2019, 09:06 comments2692
Поділіться публікацією:
Вчилася у Москві та питала Собчак про Крим: стало відомо, хто замінить Яременка

Замість Богдана Яременка, який потрапив у скандал через інтимне листування у стінах парламенту, головою комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва стане Єлизавета Ясько. Про це повідомила заступник голови фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук.

Так, Кравчук розповіла, що на вчорашньому зібранні фракції обрали керівника комітету. За словами нардепа, було чимало сильних кандидатур, але фракція консолідовано віддала перевагу Ясько і впевнена, що вона готова до серйозної відповідальності.

З вересня 29-річна Ясько є главою делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи. Також відомо, що вона навчалася у Москві, про що нерідко їй закидали у соцмережах. Однак сама Ясько нещодавно пояснила, що в жовтні 2013 року за програмою обміну між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та МДУ імені Ломоносова вона у групі студентів-філософів поїхала до столиці РФ – навчатися політології та історії. За словами Ясько, до участі в цій програмі були рекомендовані студенти-магістри спеціальності "політологія" заздалегідь — за декілька місяців до початку Революції Гідності.

"У березні 2014-го, повертаючись до Москви, я відчувала себе амбасадором Майдану і намагалась використовувати всі можливості аби донести позицію моєї країни студентам та викладачам МДУ", — повідомила нардеп.

За словами Ясько, останній раз вона була в Москві в червні 2014-го, працюючи тоді в Українському кризовому медіацентрі, який боровся з російською пропагандою та налагоджував комунікацію українських подій у світі. Ясько зазначила, що за час двох місяців навчання у РФ переконалася, що українці дуже сильно відрізняються від громадян Росії в прагненні свободи і відстоюванні своєї гідності.

Крім того, неоднозначні відгуки лунали у бік Ясько щодо її начебто навчання у Ксенії Собчак. На що Ясько повідомляє, що була на єдиній лекції Собчак в Оксфорді.

"Для того, щоб задати єдине питання від багатьох українців: Чи може Росія так само "надати право" на волевиявлення народу в Чечні чи Татарстану за сценарієм, як це було проведено в Криму", — запевнила Ясько.

Раніше "Коментарі" писали, що глава фракція "Слуга народу" розповів, як шукають заміну Яременку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!