Головна Новини Політика рада Ринок землі: Арахамія розповів, як врегулювали питання з іноземцями та концентрацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі: Арахамія розповів, як врегулювали питання з іноземцями та концентрацією

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія підкреслив, що тему продажу землі іноземцям вирішить референдум

18 грудня 2019, 14:40 comments1568
Поділіться публікацією:
Ринок землі: Арахамія розповів, як врегулювали питання з іноземцями та концентрацією

Законопроект про відкриття ринку землі на цей момент відповідає всім основним вимогам зацікавлених сторін і питань щодо його прийняття не має бути. Про це в кулуарах парламенту заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє кореспондент "Коментарів".

"Було два найбільших питання: перший – щодо іноземців, який ми вирішили. І другий – про зменшення концентрації в 20 разів, з 200 тисяч гектарів до 10 тисяч (пропозиція Володимира Зеленського про зменшення концентрації сільськогосподарської землі в одні руки, — ред.). Я думаю, ні в одного аграрія немає будь-яких претензій стосовно того, чи запускати ринок землі, надавши право семи мільйонам українців вільно розпоряджатися своєю власністю", — каже Арахамія.

Нардеп підкреслив – питання продажу землі іноземцям буде вирішуватися на референдумі, й відповідна норма прописана в законопроекті.

"Референдум ми як раз заклали в цей законопроект і стосується він того, щоб дозволяти або не дозволяти купівлю/продаж землі іноземцям. Це найбільш критичне питання, і ми його будемо виносити на референдум тоді, коли буде прийнятий закон про референдум. Це довга історія", — сказав парламентарій.

Глава фракції "Слуга народу" додав, що законопроект про ринок землі може бути прийнятий до Нового року.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою щодо закону про ринок землі — 10 тис га сільгоспземлі в одні руки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!