Головна Новини Політика рада Медведчук: Прикриваючись децентралізацією, влада намагається за будь-яку ціну змінити під себе Конституцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Прикриваючись децентралізацією, влада намагається за будь-яку ціну змінити під себе Конституцію

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук повідомив, що законопроект змін до Конституції щодо децентралізації влади ще збираються доповнити

14 січня 2020, 12:47 comments1982
Поділіться публікацією:








Медведчук: Прикриваючись децентралізацією, влада намагається за будь-яку ціну змінити під себе Конституцію

Президентський законопроект про децентралізацію влади – це вибудовування авторитарної системи управління або диктаторських функцій управління державою, заявив народний депутат, голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук. Про це повідомляє "112 Україна".


"Ви знаєте, це вже історія з пригодами щодо децентралізації. Перше, що я хочу сказати: мова не йде про децентралізацію. Я як людина, яка є фахівцем у питаннях конституційного права, можу сказати, що мова йде саме про централізацію влади і про вибудовування авторитарної системи управління або диктаторських функцій управління державою. І звісно, цього допускати не можна", – прокоментував законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" Медведчук.

Політик підкреслив, що спочатку депутатами від президентської партії був поданий один проект змін до Конституції України, потім його доповнили, змінили на інший, але він теж буде доповнюватися.

"Як нам кажуть представники комітету з правової політики, на якому вчора розглядався цей, вже другий законопроект про зміни в Конституцію, він теж буде доповнений сьогодні або завтра новими нормами", – розповів Медведчук. Парламентарій вважає, що такі дії представників монобільшості спрямовані нібито на те, щоб під видом децентралізації змінити Основний Закон країни в інтересах президента.

"Все це – свідчення одного: зараз влада в особі пана Зеленського, влада, яка представлена в уряді, влада, яка представлена монобільшістю в парламенті, намагається за будь-яку ціну під себе, підкреслюю, змінити Конституцію на шкоду самій децентралізації", – заявив Медведчук.

За його словами, таким способом нібито хочуть сконцентрувати владу в одних руках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти розповіли про загрози і переваги децентралізації за законом Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!