Головна Новини Політика рада Кривонос розкрив деталі анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Кривонос розкрив деталі анексії Криму

Заступник секретаря РНБО заявив, що план протидії захопленню території України відпрацювали, але не реалізували

19 січня 2020, 22:59 comments2251
Поділіться публікацією:
Кривонос розкрив деталі анексії Криму

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявив, що Генштаб ЗСУ в 2014 році відпрацював план протидії захопленню території України, в разі реалізації якої, цілком ймовірно, окупації Криму не відбулося б. Про це передає новинна служба Донбас.Реалії.

"Війна для Збройних сил почалася 31 січня 2014, тому що саме тоді частини високомобільних десантних військ та частини спеціального призначення були підняті по тривозі. І ми почали відпрацьовувати план, який передбачав протидію захопленню території України", — розповів генерал-майор ЗСУ.

Заступник секретаря РНБО також поділився, що військові частини, в основному, були орієнтовані за цим планом. Крім того, він зазначив, що перебування сил ЗСУ в Криму могло утримати війська РФ від безкарної зухвалості на українській території. Кривонос повідомив, що за планом необхідно було діяти в 3 етапи, однак виконаний був лише один. За його словами, план протидії захопленню території України згорнули через політичну складову.

"Цілком ймовірно, що до збройного опору в Криму і не дійшло якщо б з боку України під час захоплення Криму з'явилася чітка протидія", — заявив військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Разумков не шкодує, що був членом "Партії регіонів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!