Головна Новини Політика рада Медведчук: «Опозиційна платформа – За життя» внесла до парламенту законопроект, що обмежує надприбутки чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: «Опозиційна платформа – За життя» внесла до парламенту законопроект, що обмежує надприбутки чиновників

У партії «Опозиційна платформа – За життя» запропонували проект закону, згідно з яким оклад нардепа не може перевищувати десяти мінімальних зарплат

22 січня 2020, 16:56 comments1313
Поділіться публікацією:
Медведчук: «Опозиційна платформа – За життя» внесла до парламенту законопроект, що обмежує надприбутки чиновників

Представники фракції "Опозиційна платформа – За життя" внесли до Верховної Ради законопроект, що забороняє міністрам, чиновникам, депутатам і працівникам державних підприємств отримувати зарплати, що не відповідають їхньому реальному вкладу в розвиток країни. Про це повідомив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук, йдеться на офіційному сайті політсили.

"Максимально допустимий розмір виплат особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, керівникам установ та організацій, які фінансуються з бюджету, не повинен перевищувати десяти мінімальних зарплат, тобто 47 230 гривень на сьогоднішній день", ‒ зазначив політик.

Віктор Медведчук також упевнений: "зарплати чиновників в сотні тисяч, а іноді й мільйони гривень ‒ це витончене знущання над простими українцями, які отримують у сотні разів менше".

"Це корупція в чистому вигляді, використання свого службового становища з метою особистого збагачення. Ці рішення приймалися представниками влади в рамках системи кругової поруки", ‒ підкреслив парламентарій.

За його словами, ті держслужбовці, яким ця висока за мірками України зарплата здається недостатньою, можуть шукати можливості для самореалізації в приватному секторі або працювати над підвищенням мінімальної зарплати ‒ на благо всіх українців.

Раніше порталу "Коментарі" стало відомо, скільки за 2019 рік отримали президент і глава Офісу президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!