Головна Новини Політика рада Зупинити дефолт: в Слузі народу вимагають проголосувати антиколомойський закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинити дефолт: в Слузі народу вимагають проголосувати антиколомойський закон

Так званий "антиколомойський закон" унеможливить повернення ПриватБанку його колишньому власнику, олігарху Ігорю Коломойському.

26 березня 2020, 11:03 comments3023
Поділіться публікацією:
Зупинити дефолт: в Слузі народу вимагають проголосувати антиколомойський закон

Нардепи зі "Слуги народу" збирають підписи на підтримку так званого "антиколомойського" закону. Вони закликають колег з фракції і інших депутатів проголосувати законопроект №3260, який унеможливить процес повернення ПриватБанку колишнім власникам, зокрема Ігорю Коломойському, і унеможливить дефолт. Про це написали депутати в своїй заяві в Facebook.

"Цей закон зніме ризик розбалансування української фінансової системи і навантаження на бюджет в період економічної кризи в світі", — йдеться в повідомленні.

Заяву вже підтримали близько 30-ти депутатів зі "Слуги народу". Серед них — Галина Третьякова, Гео Лерос, Єлизавета Богуцька, Микита Потураєв, Єлизавета Ясько, Татяна Циба, Тарас Тарасенко, Олена Шуляк та інші. Вони вважають, що це поки єдиний шанс не залишитися без підтримки Міжнародного валютного фонду і отримати кредит. Як наслідок, не допустити дефолту.

Якщо парламент дозволить повернути ПриватБанк олігархові, Україну будуть сприймати як ненадійного партнера. Інвестори перестануть сюди вкладати гроші, а міжнародні фінансові інститути давати кредити, без яких реформи приречені на провал, запевняють підписанти зі "Слуги народу".

Спочатку "антиколомойський закон" повинен розглянути профільний комітет парламенту і лише потім винести його на голосування в сесійний зал.

Раніше "Коментарі" повідомляли як врятувати Україну від дефолту під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!