Головна Новини Політика рада Земля, банки і нові міністри: рада збирається проголосувати скандальні законопроекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Земля, банки і нові міністри: рада збирається проголосувати скандальні законопроекти

Позачергове засідання збирає голова Верховної Ради Дмитро Разумков. На порядку денному скандальні законопроекти.

30 березня 2020, 16:26 comments2175
Поділіться публікацією:
Земля, банки і нові міністри: рада збирається проголосувати скандальні законопроекти

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков збирає ще одне позачергове засідання парламенту. Стало відомо, за які законопроекти будуть голосувати депутати. Порядок денний з'явився на сайті Верховної Ради.

Позачергове засідання має розпочатися рівно о 16 годині 30 хвилин 30-го березня. Це буде вже третє позачергове засідання за сьогодні. Почати його хочуть з кадрових питань в Кабміні. Після провального голосування в обід депутати спробують ще раз призначити керівників Міністерства охорони здоров'я і Міністерства фінансів. Справа в тому, що раніше нардепи звільнили керівників відомств — Іллю Ємця та Ігоря Уманського. А ось для призначення нових міністрів не вистачило по кілька голосів. Очолити МОЗ мав Максим Степанов, а Мінфін Сергій Марченко. Однак, у них буде друга спроба отримати міністерський портфель. Їхні кандидатури знову внесли на голосування в парламент.

Потім нардепи перейдуть до скандальних законопроектів. Один з них стосується функціонування банківської системи. Це саме той закон, який вимагає від України Міжнародний валютний фонд. Інакше чергового траншу Києву не бачити. Закон унеможливить повернення ПриватБанку колишнім власникам, зокрема олігарху Ігорю Коломойському. Через це закон ще називають антиколомойським.

Останній на порядку денному закон про ринок землі. Він викликав чимало суперечок як в країні в цілому, так і всередині парламенту. Тому не ясно чи зможуть депутати проштовхнути його в турборежимі і проголосувати без масштабного обговорення в другому читанні.

Нагадаємо, що стежити за тим, як розвиваються події в парламенті ви можете тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!