Головна Новини Політика рада «Антиколомойський» закон прийнятий за основу: Верховна Рада підтримала 267 голосами
commentss НОВИНИ Всі новини

«Антиколомойський» закон прийнятий за основу: Верховна Рада підтримала 267 голосами

Верховна Рада прийняла у першому читанні «антиколомойський» закон, на якому наполягав МВФ

30 березня 2020, 19:31 comments2577
Поділіться публікацією:
«Антиколомойський» закон прийнятий за основу: Верховна Рада підтримала 267 голосами

Сьогодні, 30 березня, на другому за день позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати України ухвалили у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроект, який передбачає неможливість повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

На прийнятті цього законопроекту також наполягав Міжнародний валютний фонд, який пообіцяв видати Україні кредит на 10 мільярдів доларів за умови виконання у том числі цієї вимоги. Для отримання грошей країною народні депутати повинні також прийняти закон про ринок землі, поправки до якого на момент публікації розглядаються у Верховній Раді.

"Антиколомойський" законопроект підтримали 267 народних депутатів, серед яких представники фракцій "Голос", "Європейська солідарність" і "Слуга народу". Проти закону виступили 17 народних депутатів, ще 31 утримався, а 29 не голосували.

На першому позачерговому засіданні Верховної Ради сьогодні о 14:00 народні депутати зняли з посад голову Міністерства охорони здоров'я Іллю Ємця і главу Міністерства фінансів Ігоря Уманського, але не змогли призначити нових міністрів — не вистачило голосів.

На початку другого позачергового засідання сьогодні о 16:30 народні депутати призначили Максима Степанова та Сергія Марченка новими міністрами охорони здоров'я і фінансів відповідно.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава МЗС розповів про безвiз після пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!