Головна Новини Політика рада В Слузі народу розповіли, коли можуть вирішити питання про продаж землі іноземцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Слузі народу розповіли, коли можуть вирішити питання про продаж землі іноземцям

Продавати українську землю іноземцям чи ні, повинні вирішити українці під час загальнонаціонального референдуму. Закону для його проведення не існує.

31 березня 2020, 08:37 comments1663
Поділіться публікацією:
В Слузі народу розповіли, коли можуть вирішити питання про продаж землі іноземцям

Провести загальнонаціональний референдум і вирішити питання про продаж української землі іноземцям в "Слузі народу" хочуть вже до кінця цього року. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив керівник партії Олександр Корнієнко.

Поки що зробити це юридично дуже складно. Закону "Про референдум" в Україні не існує. А значить немає і правил, які б чітко регламентували проведення голосування.

Разом з тим, каже Корнієнко, певні напрацювання щодо майбутнього закону вже є. Проект відправили до парламенту на реєстрацію, але коронавірус вніс до порядку денного свої корективи.

"Я вважаю, що коли карантин закінчиться, ми зможемо повернутися до цього закону. Коли він набуде чинності, можемо вже ініціювати, в тому числі, референдум про допуск на ринок землі іноземців. Сподіваюся, що до наступного року будемо мати відповідь народу на це питання ", — сказав глава партії" Слуга народу ".

Закон про ринок землі сільськогосподарського призначення Верховна Рада проголосувала в ніч на вівторок, 31 березня. Тепер його має підписати президент України. Ринок землі хочуть відкрити 1 липня 2021-го року. Поки що тільки для українців і українських компаній.

Про те, як приймали скандальний законопроект можна прочитати тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!