Головна Новини Політика рада Верховна Рада не мала права розглядати закон про ринок землі - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада не мала права розглядати закон про ринок землі - Медведчук

Є достатньо підстав для того, щоб оскаржити закон про ринок землі в Конституційному суді - Віктор Медведчук.

31 березня 2020, 09:55 comments2460
Поділіться публікацією:
Верховна Рада не мала права розглядати закон про ринок землі - Медведчук

Верховна Рада не мала права розглядати закон про відкриття ринку землі на позачерговому засіданні, оскільки в сесійній залі було лише 170 депутатів з 226 необхідних, заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Політик вважає, що є достатньо підстав оскаржити цей закон у суді, про що розповів в ефірі телеканалу "112 Україна". Голосування він назвав протизаконним і пояснив його прагненням монобільшості догодити Міжнародному валютному фонду.

Медведчук вважає, що МВФ шантажував Україну, вимагаючи прийняти закон про банківську діяльність і закон про землю. "З одного боку, МВФ і світові міжнародні організації розглядають питання надання допомоги країнам, особливо країнам, що розвиваються, в питанні боротьби з епідемією коронавірусу. А з іншого боку — прикриваючись цієї позитивною, світлою ідеєю щодо надання допомоги, Міжнародний валютний фонд шантажує Україну прийняттям цих законів" , — зазначив політик.

Віктор Медведчук пояснив, чому голосування слід визнати незаконним. Справа в тому, що для розгляду будь-якого питання необхідно, щоб в залі під час обговорення знаходилося не менше половини депутатів, тобто, як мінімум, 226.

"Як юрист я можу сказати, що однозначно у нас сьогодні достатньо даних, щоб оскаржити закон у Конституційному Суді. Влада намагалася порушити і закон про Регламент, і Конституцію ще в грудні місяці, коли ігнорувалися наші правки. А я нагадую: наша партія внесла їх — 3 399 — і наполягала на тому, що кожна з цих правок повинна бути розглянута, так як цього вимагають закон про Регламент і Конституція. Але те, що сталося означає тільки одне: були відсутні народні депутати в тій кількості, яка необхідна для розгляду будь-якого питання. Їх менше 226 в залі. Згідно з роз'ясненням Конституційного Суду, Верховна Рада не може розглядати жодне питання, якщо в залі присутні менш як 226 народних депутатів. Їх фізично в залі було 170-180 чоловік ", — підсумував Медведчук.

Цей факт може свідчити також про те, що як такої монобільшості вже не існує, оскільки для прийняття закону про ринок землі "Слузі народу" довелося кликати на допомогу депутатів з інших фракцій.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Верховна Рада проголосувала скандальний закон про ринок землі в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!