Головна Новини Політика рада ОПЗЖ оскаржить скандальний закон про ринок землі в Конституційному суді, - нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ оскаржить скандальний закон про ринок землі в Конституційному суді, - нардеп

Нардеп Юрій Загородній запевняє, що «Опозиційна платформа – За життя» продовжить всіма законними способами відстоювати право українського народу самому розпоряджатися своєю землею

10 квітня 2020, 09:20 comments1474
Поділіться публікацією:
ОПЗЖ оскаржить скандальний закон про ринок землі в Конституційному суді, - нардеп

Українці не поділяють тієї ейфорії, яку відчувають депутати після голосування за відкриття ринку землі. Про це заявив народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Загородній в ефірі програми "Український формат" на телеканалі NewsOne.


"Коли я вийшов з Верховної Ради після двох годин ночі, мене вразило те, що було дуже багато народних депутатів, в першу чергу — від фракції "Слуга народу", які раділи, у них була справжня ейфорія... Вони говорили, що нарешті це сталося: "ми скасували кріпосне право", "сьогоднішнє рішення рівнозначне рішенню президента Сполучених Штатів Авраама Лінкольна про скасування рабства в США" і багато іншого. Я задав собі питання: а що відбувається насправді?" – згадує Юрій Загородній.


За словами народного депутата, ОПЗЖ була категорично проти цього закону і завжди послідовно виступала за те, щоб рішення про відкриття ринку землі приймав виключно народ на всеукраїнському референдумі. За словами Загороднього, саме таку позицію партії повністю підтримують українці, про що свідчать результати соціологічних опитувань. Причому тих, хто не підтримує продаж землі, в Україні стає все більше.


"Коли ми дивимося результати соціологічних досліджень, починаючи з вересня місяця, після того, як президент зібрав нараду аграріїв і вперше сказав, що потрібно відкривати ринок землі, то тоді 52% громадян України були проти продажу української землі. Але чим довше говорили про продаж, тим більше людей виявилося проти..." – підкреслив Юрій Загородній.


Парламентарій задає риторичне запитання: "чи може народ помилятися?". І, відповідаючи на нього, зачитав в ефірі пост відомої телеведучої Оксани Марченко, яка також висловилася про проголосований закон.


"Як і мільйони українців, я дивилася вчора цей драматичний серіал під назвою "засідання Верховної Ради". Я намагалася зрозуміти, що рухає людьми, крім стадного почуття? Ці люди не з України? Але я знаю: вони точно обрані українцями на виборах. Вони не будуть тут більше жити? У них немає дітей? Їм не шкода оловного багатства українців – їх землі, що вони так люто "програли" її вчора в казино МВФ?", — цитує нардеп Оксану Марченко.


Парламентарій запевняє, що "Опозиційна платформа – За життя" продовжить всіма законними способами відстоювати право українського народу самому розпоряджатися своєю землею. Крім того, Юрій Загородній зазначив, що антинародний, антиконституційний закон про продаж землі буде оскаржено в Конституційному суді.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що українська телеведуча і журналістка Оксана Марченко заявила, що ухвалення Верховною Радою законопроекту про ринок землі її обурило. Про своє ставлення до рішення парламенту вона написала на своїй сторінці в Instagram.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!