Головна Новини Політика рада Медіаексперт Шарій оцінив роботу ОПЗЖ щодо протидії продажу землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медіаексперт Шарій оцінив роботу ОПЗЖ щодо протидії продажу землі

Блогер, що неодноразово критикував ОПЗЖ, став на бік політичної сили в питанні продажу землі в Україні.

13 квітня 2020, 15:37 comments2978
Поділіться публікацією:
Медіаексперт Шарій оцінив роботу ОПЗЖ щодо протидії продажу землі

Блогер і медіаексперт Анатолій Шарій високо оцінив зусилля ОПЗЖ в питанні протидії продажу землі. Він вважає, що представники політичної сили грамотно і послідовно відстоюють свою позицію, про що розповів в інтерв'ю телеканалу Newsone.

Зокрема, Шарій схвально відгукується про роботу народного депутата Нестора Шуфрича, який відстоював в парламенті кожну поправку до земельного закону, яку подала фракція "Опозиційна платформа — За життя".

 "Не думав, що скажу щось хороше про ОПЗЖ. Що бачу зараз — той же Нестор Шуфрич один зачитує поправки. Це круто ", — сказав блогер, який раніше не раз критикував ОПЗЖ так само, як і інші політичні сили.

Нагадаємо, що раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що якби фракція "Опозиційною платформи — За життя" не виступала проти законопроекту про ринок землі, то він був би проголосований ще в 2019 році. ОПЗЖ внесла 3299 правок і домагалася того, щоб кожну з них розглянули в сесійній залі незалежно від результату поточного голосування.

Коли ж закон був проголосований, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук пояснив, чому інші депутати пішли на цей крок.

"Всесвітній Банк вимагає ухвалити закони, які забезпечать вільний доступ до кадастрових даних, посилять управління земельними ресурсами, прискорять процедуру продажу землі, в тому числі державної, а також обмежать безоплатну передачу землі (перекладаю: Світовий банк вимагає припинити видачу громадянам України безоплатно земельних ділянок для ведення особистого підсобного господарства, а також житлового та дачного будівництва, що передбачено земельним законодавством) ", — зазначив Медвечук. І додав: "Реально ж мова йде про провал земельного закону відразу після його прийняття. Навряд чи Світовий банк відступиться від своїх побажань, а фактично — вимог, які напевно поділяє і МВФ. Так що перспектива отримати від цих інституцій до $ 10 млрд стала ще більш примарною ".

Як підтвердження цих слів, уже через кілька днів постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що рекомендує прислухатися до позиції Світового Банку.

Раніше "Коментарі" писали про те, що нардеп Гончаренко запропонував Зеленському повернутися в "Вечірній квартал".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!