Головна Новини Політика рада В Слузі народу розповіли, як будуть боротися зі спамом поправок до законів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Слузі народу розповіли, як будуть боротися зі спамом поправок до законів

Депутати хочуть змінити регламент Верховної Ради, щоб зупинити спам поправок до різних законопроектів, - Галина Янченко.

16 квітня 2020, 08:49 comments1918
Поділіться публікацією:
В Слузі народу розповіли, як будуть боротися зі спамом поправок до законів

В Слузі народу збираються боротися зі спамом поправок до різних законопроектів. Для цього депутати хочуть вже сьогодні під час позачергового засідання парламенту змінити регламент, повідомила в ефірі одного з українських телеканалів нардеп Галина Янченко.

Новий регламент повинен дозволити депутатам розглядати законопроект за особливою процедурою, якщо виникне підозра, що колеги навмисне блокують голосування своїми численними поправками до документа.

"Це створення нової процедури. Але застосовувати її будуть лише в тому разі, якщо буде явно видно, що законопроект до другого читання закидають спам-поправками", — говорить Янченко.

В такому випадку депутатам можуть заборонити наполягати на кожній своїй поправці.

Пояснила Галина Янченко і як будуть визначати, які з поправок є спамом, а які ні. Наприклад, якщо до другого читання нардепи подали більше 500 поправок, або ж їх кількість в 5 разів вище, ніж кількість статей, — це вже привід замислитися. Але навіть у такому разі парламент сам може вирішити, йти за повною процедурою розгляду або вибрати спеціальну.

Нагадаємо, що до так званого "антиколомойского" закону про банки депутати подали понад 16 тисяч правок, що більше, ніж кількість слів у документі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!