Головна Новини Політика рада Нові правила для водіїв: Рада посилила відповідальність за безпеку руху
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила для водіїв: Рада посилила відповідальність за безпеку руху

Верховна Рада України внесла зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів, щоби посили відповідальність водіїв за безпеку руху

24 квітня 2020, 14:49 comments3839
Поділіться публікацією:
Нові правила для водіїв: Рада посилила відповідальність за безпеку руху

Депутати проголосували за внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів, це передбачатиме ряд нововведень для українських водіїв. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Так, Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів" має усунути негативний вплив окремих норм законодавства, а також притягнути до дієвої відповідальності за адміністративні правопорушення. Відтепер з КУпАП виключені норми щодо дії адміністративного стягнення у виді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Як повідомив Telegram-канал партії "Слуга народу", за кожне порушення на автошляху водії платитимуть гроші, а не збиратимуть штрафні бали. Пояснюється, що раніше кожен водій отримував 150 балів на рік, це був такий собі "кредит". За одне порушення правил дорожнього руху (перевищення швидкості, стоянка на пішохідному переході тощо), якщо це було зафіксовано в автоматичному режимі камерами спостереження, з "кредиту" мінусували бали. Наприклад, за деякі порушення забирали по 50 балів. Виходило, що тільки після 4-го порушення, коли всі бали вилучено, водієві треба було платити штраф грошима.

"По суті, всі 3 порушення, які передували штрафу, були безкарними. Тепер кожне порушення ПДР каратиметься грошима", — йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі" писали про п'ять найнебезпечніших автодоріг у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!