Головна Новини Політика рада Рада зменшила розмір грошової застави для участі у місцевих виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада зменшила розмір грошової застави для участі у місцевих виборах

У Раді проголосували щодо внесення змін у Виборчий кодекс України

30 квітня 2020, 14:14 comments2389
Поділіться публікацією:
Рада зменшила розмір грошової застави для участі у місцевих виборах

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону "Про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави)" (№2769). Про це стало відомо під час засідання парламенту.

Рішення підтримали 248 народних депутатів.

Як повідомляється у Telegram-каналі партії "Слуга народу", зміни дозволять полегшити потрапляння до місцевої влади. Так, відтепер грошова застава, яку кандидати мають платити за участь у виборах, зменшиться удев’ятеро. Місцеві вибори стануть доступнішими для ряду категорій: виборчих списків кандидатів від політичних партій у депутати обласних рад, виборчих списків кандидатів від політичних партій у депутати міських рад (кількість виборців – 90 тисяч і більше осіб) та кандидатів у міські голови (кількість виборців – 90 тисяч і більше осіб), які висуваються як від партії, так і шляхом самовисування.

Зазначається, що раніше і партії, і кандидати мали сплатити майже 19 тис. грн з розрахунку на кожні 10 тис. виборців, а тепер ці самі кошти йдуть з розрахунку на 90 тис..

Як повідомлялося, через півроку, 25 жовтня, в Україні повинні відбутися чергові вибори місцевих органів влади. Але не факт, що так і буде. Занадто багато змінних втрутилося в рівняння, яке і так було не без вад. У ситуації розбирався портал "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!