Головна Новини Політика рада Рада проголосувала за введення масового тестування на коронавірус в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада проголосувала за введення масового тестування на коронавірус в Україні

Під час засідання Рада прийняла законодавчі зміни, які передбачають широкомасштабне тестування населення, підвищення оплати медикам та залучення волонтерів для боротьби з коронавірусом

7 травня 2020, 15:41 comments2884
Поділіться публікацією:
Рада проголосувала за введення масового тестування на коронавірус в Україні

Верховна Рада вводить ще низку заходів, які допоможуть боротися з епідемією коронавірусу в Україні. Про це стало відомо під час засідання парламенту.

Так, 336 голосами "за" прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19".

Як йдеться на сайті парламенту, під час карантину та ще протягом двох місяців з моменту його відміни передбачаються наступні зміни. По-перше, медикам надаватимуть виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати.

По-друге, зможуть залучати волонтерів до заходів, пов’язаних із протидією поширенню СOVID-19 – лікарів-інтернів, лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії.

По-третє, вводиться обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях для населення – людей, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби, контактних з хворими на COVID-19 осіб, медичних працівників, які працюють у закладах з надання меддопомоги таким хворим, працівників Нацполіції, Нацгвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів.

Як повідомляється на сайті фракції "Голос", закон вводить у дію прозоре звітування про забезпечення медзакладів тестами, засобами індивідуального захисту та гуманітарною допомогою, а також обов‘язок МОЗ розробити дієвий алгоритм для розподілення пікового навантаження на лікарні та навчання для усього медичного персоналу при роботі з коронавірусом.

Раніше "Коментарі" писали, які важливі рішення на попередньому засіданні прийняла Рада: "банківський закон", змінений Виборчий кодекс та постанова про агресію РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!