Головна Новини Політика рада Рада прийняла "антиколомойський закон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла "антиколомойський закон"

За гучний банківський законопроект проголосували 270 депутатів Верховної Ради

13 травня 2020, 13:19 comments4143
Поділіться публікацією:
Рада прийняла "антиколомойський закон"

Сьогодні, 13 травня, народні депутати Верховної Ради проголосували у другому читанні за банківський закон, який отримав широку популярність під назвою "антиколомойський", необхідний для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Законом передбачається зміна процедури націоналізації банків і виведення їх з ринку. Зокрема, забороняється скасовувати рішення Нацбанку про неплатоспроможність банку через суд.

Що стосується націоналізованих банків, то законом остаточно забороняється скасовувати рішення про націоналізацію і одночасно колишнім власникам банку дозволяють вимагати компенсацію, якщо рішення Нацбанку визнають незаконним.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що законопроект про націоналізацію банків став абсолютним рекордсменом за кількістю внесених поправок — на стадії розробки їх кількість перевищила 16 тисяч. Але незадовго до голосування у другому читанні кількість поправок було урізано до 230.

Про це повідомляв заступник голови фінансового комітету Верховної Ради України, народний депутат Ярослав Железняк на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, серед всіх авторів 16 тисяч поправок лише один народний депутат наполіг на своїх поправках. Він розповів, що опозиційний нардеп Вікторія Гриб наполягла на своїй поправці, а всі інші "забули або не наполягали". Таким чином, поправок до так званого антиколомойскому закону буде приблизно в 72 рази менше, ніж спочатку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!