Головна Новини Політика рада У Раді схвалили мовлення українських каналів на тимчасово-окупованих територіях
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді схвалили мовлення українських каналів на тимчасово-окупованих територіях

За можливість жителів окупованих частин Донбасу і Криму дивитися українські передачі проголосували більшість нардепів Верховної Ради

19 травня 2020, 12:31 comments2424
Поділіться публікацією:
У Раді схвалили мовлення українських каналів на тимчасово-окупованих територіях

Верховна рада сьогодні ухвалила у другому читанні законопроект №2521 "Про внесення змін до закону "Про систему іномовлення України", що передбачає телемовлення державного каналу на території Донбасу та Криму, які тимчасово не підконтрольні українському керівництву. Про це передає агентство "РБК-Україна".

Тепер мультимедійна платформа іномовлення України зможе вести мовлення в цифровому ефірі, аналоговому ефірі і в кабельних мережах на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, Криму та Севастополя, в районах, що межують з цими тимчасово окупованими територіями, і в прикордонних районах України, що межують з РФ або іншими країнами, з яких транслюються в ефірі російські телеканали і радіостанції (такими територіями є, наприклад, Білорусь і Молдова).

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики детальніше роз'яснив новації прийнятого закону:

    • програми мультимедійної платформи іномовлення України проводяться українською мовою, а також на інших мовах;
    • МПИУ створює і поширює інформаційний продукт каналами супутникового, ефірного наземного аналогового і цифрового мовлення, мовлення в кабельних мережах, мережі Інтернет;
    • програмна політика Мультимедійної платформи іномовлення погоджується з Міністерством культури і інформаційної політики.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще в минулому році у президента Володимира Зеленського анонсували запуск українського каналу, який буде представляти альтернативу проросійської пропаганди, якою буквально "напихають" жителів окупованих регіонів нашої країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!