Головна Новини Політика рада Проблеми українського фармринку: комітет рекомендував Раді ухвалити закон, що прибирає бюрократію у виробництві ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми українського фармринку: комітет рекомендував Раді ухвалити закон, що прибирає бюрократію у виробництві ліків

В Україні хочуть прийняти закон, який має допомогти ефективніше розвиватися вітчизняному фармринку

20 травня 2020, 15:08 comments1722
Поділіться публікацією:
Проблеми українського фармринку: комітет рекомендував Раді ухвалити закон, що прибирає бюрократію у виробництві ліків

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про ліквідацію штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я. Про це йдеться на сайті парламенту.

Так, сьогодні парламентський комітет розглянув законопроект №2429 "Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я".

Закон допоможе, зокрема, скоротити час виведення на ринок України ґенеричних лікарських засобів. Крім того, ініціатива передбачає створення правових умов для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення громадян України — учасників міжнародної операції з підтримання миру і безпеки. Також закон має усунути бар’єри у розвитку системи служби крові, створити сприятливі умови для ввезення вітчизняними фармацевтичними виробниками в Україну наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у вигляді фармацевтичних субстанцій для власного виробництва ліків.

Зазначимо, що представники українського фармринку чекають на прийняття цього закону. Як розповіла "Економічній правді" виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, цей закон – та сама ініціатива, яка, не порушуючи міжнародних угод, зможе вирівняти позицію національного виробника, надавши ті умови, якими вже користуються національні виробники інших держав світу на "своєму полі".

Додамо, що закон у першому читанні був прийнятий у грудні минулого року.

Раніше "Коментарі" писали про перспективи медичної реформи в Україні: які позитивні моменти варто залишити, а які помилки – виправити негайно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.u
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!