Головна Новини Політика Скандали.Політика "Ви ж чоловік, а не жінка": Зеленського розкритикували за відвертий сексизм в словах
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ви ж чоловік, а не жінка": Зеленського розкритикували за відвертий сексизм в словах

Президент Володимир Зеленський зробив необережне зауваження на зустрічі з працівниками вугільної промисловості, чим викликав гнів активістів за права жінок

2 березня 2020, 17:26 comments5491
Поділіться публікацією:
"Ви ж чоловік, а не жінка": Зеленського розкритикували за відвертий сексизм в словах

Глава держави Володимир Зеленський викликав праведний гнів захисників прав жінок після того, як зробив некоректне зауваження на адресу представниць слабкої статі. Про це повідомляє онлайн-ресурс "Гендер в деталях" на своїй сторінці в Facebook.

Так, під час виступу Зеленського на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України відбувся цікавий діалог між самим президентом, працівницею одного з цехів, яка мала намір поскаржитися на умови праці і чиновником, який хотів її перебити.

Зеленський дав жінці в залі висловитися супутніми словами: "Нехай першою жінка скаже, це правильно". Коли ж працівницю почав перебивати чоловік, гарант заспокоїв його словами: "Та стривайте, ви ж не жінка. ви серйозна людина".


Таке звернення викликало в коментарях дискусію про прояви сексизму в словах президента, але знайшлися й ті, хто спростував навмисне бажання Зеленського принизити жінку, поставивши її в противагу людині.

"Людям із синдромом жертви завжди здається якась дискримінація. Сумно, що співтовариство для людей не допомагає їм, а навпаки підливає масла", — зазначила одна з учасниць гендерної дискусії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в новорічному привітанні Володимира Зеленського виявили ознаки дискримінації за статевою ознакою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!