Головна Новини Політика Скандали Затримання Мельничука: стало відомо, у чому "підозрюють" екс-нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримання Мельничука: стало відомо, у чому "підозрюють" екс-нардепа

Екс-нардепа затримали в Греції за запитом Росії в "Інтерпол". За Мельничука заступився Аваков.

2 березня 2020, 20:52 comments2706
Поділіться публікацією:
Затримання Мельничука: стало відомо, у чому "підозрюють" екс-нардепа

Росія підозрює екс-нардепа Сергія Мельничука у масовому вбивстві в Ростовській області. Це офіційна причина його затримання, зазначена в ордері "Інтерполу". Про це сам Мельничук повідомив на сторінці в Facebook.

Йдеться про масове вбивство, нібито, скоєне в 2014-му році в Ростовській області в Росії. Колишньому командирові батальйону "Айдар" росіяни закидають не два, не три, а відразу 20 трупів. А ще звинувачують у створенні незаконного збройного формування.

В міжнародний розшук тоді ще депутата Верховної Ради Москва оголосила в 2016-му році. І тепер вимагає видати його в Росію. Мовляв, у нього є російське громадянство.

Сергій Мельничук це заперечує та вказує на численні помилки в ордері "Інтерполу": його прізвище написали неправильно, невірно вказали дату і місце народження, дані паспорту відрізняються від реальних. Сам він вважає справу політичною розправою.

Помстою за протистояння агресії на Донбасі, а також провокацією називає дії росіян і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Він вже звернувся до представників Інтерполу, щоб ті відкликали ордер на арешт, зокрема, і до Генерального секретаря Юргена Штоку. Річ у тім, що міжнародна поліція не може вести справу, якщо в ній є ознаки політичного переслідування.

Колишнього депутата і першого комбата "Айдара" Сергія Мельничука затримали напередодні ввечері в Греції, куди він разом з дружиною і дитиною приїхав з Болгарії. Зараз він перебуває в поліцейській ділянці в Салоніках. Йому надали російськомовного адвоката. Також з ним працює український консул.

Раніше "Коментарі" повідомляли подробиці затримання екс-нардепа Сергія Мельничука у Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!