Головна Новини Політика Скандали "Зрада" відміняється: Венедиктова відповіла на критику по справах Гандзюк і Стерненко
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зрада" відміняється: Венедиктова відповіла на критику по справах Гандзюк і Стерненко

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова лаконічно прокоментувала свою позицію по двом найгучнішим кримінальним справам активістів

29 березня 2020, 16:55 comments4739
Поділіться публікацією:
"Зрада" відміняється: Венедиктова відповіла на критику по справах Гандзюк і Стерненко

Глава Офісу генерального прокурора України Венедіктова Ірина заявила, що сьогодні в суспільстві існує безліч критики її роботи на посаді, хоча вона ледь на неї вступила. В першу чергу, її звинувачують в упередженому ставленні по справі про одіозного праворадикального активіста з Одеси Сергія Стерненко, в результаті зіткнення з яким від ножового поранення загинув 28-річний чоловік, вбивства Катерини Гандзюк з Херсону, яка померла після численних опіків в результаті нападу на неї з сірчаною кислотою, а також у носінні коштовного швейцарського годинника, який вона нібито не задекларувала. На кожен пункт Венедиктова відповіла на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами генерального прокурора, справа Стерненко було піднято у зв'язку з тим, що раніше навмисно гальмувалося співробітниками Нацполиції, після чого була передана в СБУ.

"Оскільки це питання було озвучене народним депутатом у залі засідань Верховної Ради України на нараді з МВС і Нацполом ми говорили про ефективність діяльності, говорили про підстави та історію питання. Акцент був зроблений на роботі правоохоронців. Саме про це говорили і активісти. Не треба спотворювати інформацію і розганяти як ще один "реванш", — пояснює свою позицію Венедиктова для тих, хто активно підтримує Стерненко в соціальних мережах.

Що стосується гучного розслідування щодо вбивства Катерини Гандзюк, тут Венедиктова позначила, що звільнення поки що єдиного прокурора Віктора Тропака, який реально намагався розкрити цю справу, ніяк не вплине на результати тих доказів, які він вже здобув.

"За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили сьогодні вранці. І це його рішення, якщо він вирішить піти. Група прокурорів у справі залишається та ж", — підсумовує Ірина Венедиктова.

Також вона заявила, що звинувачення в покупці годинника за суму понад 10 тисяч євро, які вона не внесла в декларацію, є завідомо хибним.

"Все продумано до дрібниць. Мені нема чого приховувати. Всі речі, які підпадають під декларування — все задекларовано", — переконує генеральний прокурор України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що і громадські активісти звинувачують Ірину Венедиктову в чиненні тиску на батька загиблої після нападу херсонської чиновниці Катерини Гандзюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!