Головна Новини Політика Скандали "Плівки Єрмака": Гео Лерос дав перші свідчення в СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Плівки Єрмака": Гео Лерос дав перші свідчення в СБУ

Народному депутату Гео Леросу пред'явили відразу два звинувачення

6 квітня 2020, 15:55 comments3368
Поділіться публікацією:
"Плівки Єрмака": Гео Лерос дав перші свідчення в СБУ

Безпартійний народний депутат Гео Лерос, останнім часом здобув популярність завдяки опублікованим відео з компроматом на рідного брата голови Офісу президента Андрія Єрмака, прибув в Службу безпеки України для дачі свідчень у цій справі. Про це повідомив його колега з минулого скликання Маси Найєм.

Так, політичний діяч повідомив, що на Лерос відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 КК (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), а також додано провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 190 КК (шахрайство).

"Окремо нагадуємо, що Гео Лерос, згідно ЗУ "ПРО запобігання коруцпции", викривач — фізична особа, при наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього закону, вчинених іншою особою, якщо така інформація стала йому відома у зв'язку з її трудової, професійної, господарської, громадської, наукової діяльністю, проходженням ним служби чи навчання або з його участю у передбачених законодавством процедури, які є обов'язковими для початку і діяльності, проходження служби або навчання", — зазначив у своєму повідомленні Найєм.

Також він пояснив, що права викривача виникають з моменту повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень. Тобто для того, щоб мати права викривача не треба отримати мокумент від будь-якого правоохоронного органу.

"Викривач не несе юридичної відповідальності за повідомлення про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, поширення зазначеної у повідомленні інформації, незважаючи на можливе порушення таким сполученням своїх службових, цивільних, трудових чи інших обов'язків або зобов'язань. Також викривач має право давати пояснення, показання або відмовитися їх давати", — підсумував активіст.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікер Верховної Ради Дмитро " target="_blank">Разумков розкритикував колективний візит співробітників СБУ в квартиру до Гео Леросу після публікації відеороликів з Денисом Єрмаком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!