Головна Новини Політика Скандали.Політика "Це неприпустимо", - Венедиктова про Федину і Звіробій, які погрожували Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це неприпустимо", - Венедиктова про Федину і Звіробій, які погрожували Зеленському

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова засумнівалася в політичній профпридатності народного депутата Софії Федини

7 квітня 2020, 15:55 comments2756
Поділіться публікацією:
"Це неприпустимо", - Венедиктова про Федину і Звіробій, які погрожували Зеленському

Кримінальне провадження, відкрите проти народного депутата від фракції "Європейська солідарність" Софії Федини за фактом озвученных погроз президенту Володимиру Зеленському, носить не настільки каральних характер, як повчальний. Про це заявила глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедиктова в своєму інтерв'ю для видання "Українська правда".

Так, журналіст видання піддав сумніву доцільність відкриття справи на слова в прямому ефірі, оскільки ця загроза не представляє для самого українського гаранта більше небезпеки, ніж "яйця, яке жбурнули в Януковича".

На це Венедиктова зазначила, що оскільки підозра підписана прокурором, то звинувачення доведе справу до суду і буде відстоювати свою позицію. Однак, як зауважила вона, справа зовсім не про серйозність погроз на адресу глави держави.

"Тут ситуація про міру належної поведінки народного депутата. Наскільки у нас народні депутати взагалі розуміють їх завдання і місію, для чого вони прийшли. І наскільки наші, знову-таки, державні інститути можуть викликати повагу. Тому нехай встановлює суд, але мені здається, що такі дії, які були продемонстровані даним народним депутатом, вони неприйнятні", — уклала генеральний прокурор.

Також вона підкреслила, що їй не може прийти в голову думка, що такий інцидент був би можливий в ряді прогресивних західних країн.

"Я взагалі не уявляю, просто не уявляю собі, що таке могло б статися в США або в Європейському Союзі", — резюмувала Ірина Венедиктова.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що справою Софії Федини впритул зайнялося Держбюро розслідувань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!