Головна Новини Політика Скандали.Політика У Франції розслідують гучну справу про сексуальні домагання: підозрюваний - 94-річний президент
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції розслідують гучну справу про сексуальні домагання: підозрюваний - 94-річний президент

Журналістка телеканалу WDR Анн-Катрін Штраке заявила, що екс-президент Франції Валері Жискар д'Естен розпустив руки

12 травня 2020, 13:05 comments1877
Поділіться публікацією:
У Франції розслідують гучну справу про сексуальні домагання: підозрюваний - 94-річний президент

У Парижі прокуратура відкрила кримінальну справу щодо 94-річного екс-президента Франції — чинного члена Конституційної ради Валері Жискар  д'Естена. Як повідомляє видання Sudinfo, настільки високопоставлена особа є підозрюваною у сексуальних домаганнях.

Розслідування проводять працівники бригади по боротьбі зі злочинами проти особистості (BRDP), а в заяві прокурорів говориться наступне: "Колишній президент Валері Жискар  д'Естен є предметом розслідування, відкритого на скаргу німецької журналістки Анн-Катрін Штраке, яка звинувачує його в сексуальних домаганнях в кінці 2018 року".

Нагадаємо, німецька журналістка телеканалу WDR Анн-Катрін Штраке заявила, що колишній президент Франції ще в грудні 2018 року кілька разів клав руку їй на сідниці в ході інтерв'ю в Парижі. Також, за її словами, під час прощання він побажав журналістці "солодких снів" німецькою мовою. Після описаних подій журналістка вирішила звернутися до керівництва телеканалу WDR, який влітку 2019 року відправив в офіс колишнього президента Франції лист, де назвав "неприйнятною" поведінку політика по відношенню до журналістки. В результаті в березні 2020 року Анн-Катрін Штраке звернулася в прокуратуру Парижа, а представник Жискара відповів, що колишній президент Франції не пам'ятає своєї зустрічі з журналісткою.

37-річна журналістка зізнається, що дуже рада, що починається розслідування, і готова до співпраці з поліцією. Тим часом захист Валері Жискар  д'Естена від коментарів поки утримується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!