Головна Новини Політика Скандали Експерт про скандал із записами Порошенко-Байдена: Сьогодні суспільство ностальгує за "багатовекторністю" Кучми-Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про скандал із записами Порошенко-Байдена: Сьогодні суспільство ностальгує за "багатовекторністю" Кучми-Медведчука

Політичний експерт Роман Губрієнко розписав причини високого рейтингу першого президента України Леоніда Кучми, який він зберігає досі

25 травня 2020, 18:29 comments2943
Поділіться публікацією:
Експерт про скандал із записами Порошенко-Байдена: Сьогодні суспільство ностальгує за "багатовекторністю" Кучми-Медведчука

Леонід Кучма – кращий президент України — це не проста ностальгія, а "суспільний запит на відновлення сильної державності і повернення національного суверенітету". Про це у своєму блозі видання "Кореспондент" пише політичний аналітик і журналіст Роман Губрієнко.

Губрієнко пояснює, що висока оцінка епохи Кучми, згідно з недавніми результатами соціологічного опитування групи "Рейтинг", нерозривно пов'язана зі знаковими державними постатями того часу.

В якості прикладів знакових фігур Губрієнко призводить першого космонавта Леоніда Каденюка, міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, главу Адміністрації президента Віктора Медведчука.

"Дивлячись на нинішній розгул злочинності, зрозуміло, чому українці з теплотою згадують ті часи, коли МВС керував генерал Юрій Кравченко, який вів непримиренну боротьбу з криміналітетом. Багатьом запам'яталися його безкомпромісні, а часом і дуже жорсткі методи роботи, коли самі кровожерливі "кримінальні авторитети" вирушили в інший світ, тому що не захотіли припинити свавілля. Були розгромлені ОЗУ Черепа, Князя, Солохи. Кравченко розгромив "банду Кушніра", що наводила страх в Києві та Донецькій області , - наводить в якості аргументів журналіст.

Також Губрієнко додав, що у світлі нещодавнього скандалу Байден-Порошенко "багатовекторність" Кучми-Медведчука сприймається зовсім по-іншому, тому що тоді Україна демонструвала вміння відстоювати свої національні інтереси.

"Сьогодні, коли гримить скандал навколо розмов Байдена з Порошенком, зовсім по-іншому сприймається і "багатовекторність" Кучми, яка була максимально націлена відстоювання національних інтересів України у світі. Ключову роль у її формуванні грав тодішній голова Адміністрації президента Віктор Медведчук. Саме глава АП несподівано для політичної еліти США поклав кінець американської спецоперації з метою зробити Україну винною у продажу РЛС "Кольчуга" в Ірак у порушення режиму санкцій", — резюмує журналіст.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтингу українських президентів України з моменту її незалежності, за версією наших читачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!