Головна Новини Політика Скандали.Політика Порошенко не прийшов на допит в ДБР: куди пропав 5-й президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко не прийшов на допит в ДБР: куди пропав 5-й президент

Порошенка викликали в ДБР у справі контабанду 43 картин

26 травня 2020, 13:48 comments6242
Поділіться публікацією:
Порошенко не прийшов на допит в ДБР: куди пропав 5-й президент

Петро Порошенко так і не прийшов на допит в Держбюро розслідувань (ДБР). Туди його викликали у справі про переміщення через кордон колекції з 43 картин. Куди пропав 5 президент України, стало ясно завдяки трансляції телеканалу "Прямий".

Допит раніше призначили на 11 ранку вівторка, 26 травня. Але замість того, щоб піти в ДБР, Порошенко вирушив на відкриття виставки картин. Він презентував в Музеї Івана Гончара полотна зі своєї власної родинної колекції. Весь процес транслювали в ефірі "Прямого".

Нагадаємо, що саме у справі про контрабанду картин Порошенко і викликали на допит. Йдеться про переміщення через кордон 43 полотен відомих художників. Слідчі припускають, що в Україну картини завезли з порушеннями, приховавши їх від митного контролю. У цій справі 5-й український президент проходить як свідок. Проте в ДБР уточнили, що явка на допит була обов'язкова.

Разом з тим, адвокат Порошенко Ігор Головань стверджує, що офіційно повістку його підзахисному не вручали. Відповідно, він не був зобов'язаний нікуди приходити.

"Якщо є що пред'явити йому, то нехай пред'являть. Задовольняти якісь незаконні виклики, щоб порадувати Зеленського у нас немає ніякого бажання", — написав Головань у своєму блозі.

Раніше стало відомо про те, що в Офісі генпрокурора відкрили справу щодо "плівок Деркача", на яких нібито Петро Порошенко і колишній віце-президент США Джо Байден обговорюють внутрішню політику країни. При цьому Байден називає умови для отримання Україною мільярда доларів кредитних гарантій від США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!