Головна Новини Політика Скандали.Політика В САП закликали Венедиктову не ганьбити правоохоронну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

В САП закликали Венедиктову не ганьбити правоохоронну систему

Раніше генпрокурор Ірина Венедиктова опублікувала ролик, де розкритикувала САП у бездіяльності

27 травня 2020, 14:32 comments1875
Поділіться публікацією:
В САП закликали Венедиктову не ганьбити правоохоронну систему

Керівництво Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернулося до глави Офісі генпрокурора Ірині Венедиктової з критикою в адресу її зведення особистих рахунків з правоохоронними структурами шляхом публікації відеороликів і постів у соціальних мережах. Про це прес-служба САП написала на своїй сторінці в Facebook.

Відомство зазначає, що подібні вчинки від представника вищого правоохоронного органу України не відповідають світовим стандартам і мають зворотній ефект у суспільстві.

"Робота САП і НАБУ не узгоджується зі старими стандартами роботи правоохоронної системи, а запущений маховик антикорупційної боротьби неможливо зупинити, адже він не залежить від прізвищ керівників. В силу специфіки роботи ми володіємо інформацією і добре розуміємо запущених, так званими "політичними елітами", процеси перепідпорядкування нашої діяльності певним цілям, які не узгоджуються із завданнями кримінального судочинства", — зазначено з повідомленні.

САП наполегливо закликала Венедиктову не брати участь у подібних процесах і не чинити тиску на прокурорів, що є ганьбою для всієї правоохоронної системи.

При цьому у публікації зазначено, що в даний момент САП розглядає понад 200 кримінальних проваджень по справах, які "ще п'ять років тому вирішувалися в режимі онлайн по одному дзвінку зацікавлених осіб".

"Мільярдні схеми в області енергетики, промисловості, видобутку корисних копалин та інших сферах економічної діяльності припинення внаслідок спільних зусиль Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро України. Ми впевнені, що винні обов'язково понесуть передбачену законом відповідальність за вироками. І це повинні бути саме вироки і саме суд, і тільки Вищого антикорупційного суду, а не "хотілок" слідчого, детективу чи прокурора", — резюмують в САП.

Зазначимо, що раніше Ірина Венедиктова звинуватила САП у бездіяльності і заявила, що це вимагає її реагування. Відповідний ролик був розміщений на сайті Офісу генерального прокурора.

У відповідь на це прокурори САП оприлюднили відкритий лист, в якому висловили свою категоричну незгоду з критикою, а також зазначили, що генпрокурор і його заступники не мають права давати вказівки прокурорам САП.

Коментуючи цей лист, генпрокурор звернулася до САП з пропозицією продемонструвати конкретні результати їх роботи.

"Оцінку роботи прокурора дає суд. Не треба виправдань, пояснень, посилань на поважні причини чи нарікань на адресу ваших колег з інших правоохоронних органів. Наведіть найяскравіші приклади судових вироків корупціонерам в 2019-2020 роки, за які вам не соромно, якими ви можете пишатися або хоча б за 5 років вашого існування. Цього буде достатньо. І покажіть цей результат зараз ", — написала Венедиктова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що глава Офісу генпрокурора назвала своїх "хейтеров" в соціальних мережах рибами-прилипалами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!